Vapors (Patrimoni marítim) por Antoni Sella Montserrat

Vapors (Patrimoni marítim) por Antoni Sella Montserrat

Titulo del libro: Vapors (Patrimoni marítim)

Autor: Antoni Sella Montserrat

Número de páginas: 232 páginas

Fecha de lanzamiento: November 1, 2002

ISBN: 8488811985

Editor: Angle Editorial

Antoni Sella Montserrat con Vapors (Patrimoni marítim)

Vapors (Patrimoni marítim) por Antoni Sella Montserrat fue vendido por EUR 47,00 cada copia. El libro publicado por Angle Editorial. Contiene 232 el número de páginas.. Regístrese ahora para tener acceso a miles de libros disponibles para su descarga gratuita. El registro fue libre.

A principi del segle XIX el món dels velers, que havia dominat els mars des de temps remots, va començar a desaparèixer, deplaçat per les noves màquines de vapor. Màquines que aconseguien propulsar els vaixells a molta més velocitat, primer amb rodes de pales, després amb hèlixs. D'aquesta manera, els grans vaixells de vapor van ocupar els mars i van revolucionar la cultura de la navegació. Els ports de la Mediterrània també van canviar: molls i dàrsenes van créixer i el mar es va convertir en un espai universal de transport de persones i mercaderies.

Aquest llibre mostra com eren i com funcionaven aquests vaixells i la hist.ria de les companyies navilieres que els van abanderar. Tot aix. il·lustrat amb l'extensa col·lecció de models de vapors que conserva el Museu Marítim de Barcelona, i amb una rica documentació fotogràfica que ens ajuda a entendre la importància de la navegació a vapor al llarg de dos segles.Antoni Sella Montserrat (Sitges, 1962)

Es antrop.leg i periodista. Ha col·laborat en diaris i revistes -entre ells, «La Vanguardia», «El Periódico» i el setmanari «El Temps»- i ha treballat en gabinets de comunicació institucionals. Es autor -sol o en col·laboració- de diversos llibres i publicacions de temàtica hist.rica «Els Falç de Mar», «Cinc mirades al Carnaval de Sitges», «Hist.ria de la Marina Catalana»-, biografies «Montserrat Mirabent. La meva gent»-, turisme i viatges «Les rutes del gust». Ha assessorat diverses exposicions i projectes culturals relacionats amb la hist.ria i la recuperació de la mem.ria oral.Martín Rodrigo

Va néixer a Sabadell l'any 1968. es va llicenciar en Hist.ria i és doctor en Economia per la Universitat Aut.noma de Barcelona. Actualment és professor d'Hist.ria Contemporània a la Universitat Pompeu Fabra de Barcelona. Ha publicat articles en revistes especialitzades i diversos capítols en llibres col·lectius. Ha estat becari del Banc d'Espanya, de la Fundació Ca